تاثیر مصرف مکمل سیر- لیمو و تمرین هوازی بر نیمرخ لیپیدی مردان داری اضافه وزن

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 استادیار گروه علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم ،قم،ایران

2 کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه قم

10.22091/arsnes.2025.12831.1026

چکیده

هدف ازاین پژوهش تاثیر 6 هفته مصرف مکمل سیر- لیمو و تمرین هوازی بر سطح پلاسمایی کلسترول، LDL و HDL مردان داری اضافه وزن مورد بررسی قرار گیرد.
مواد و روش ها: 33 مرد دارای اضافه وزن غیر ورزشکار دانشگاه قم میانگین سنی 3/5±5/27 سال و شاخص توده بدن 88/4±63/30 کیلوگرم بر متر مربع ، بصورت تصادفی ساده در چهارگروه تمرین (8 نفر)، مکمل(8 نفر)، تمرین+ مکمل (7 نفر)و کنترل (10 نفر) قرارگرفتند. گروه تمرین 6 هفته تمرین هوازی با شدت 60 – 75 درصد ضربان قلب بیشینه را سه جلسه در هفته انجام دادند، گروه مکمل 6 هفته مکمل سیر – لیمو روزانه به میزان 30 سی سی بعد از نهار دریافت کردند و گروه تمرین+ مکمل طی 6 هفته هم مکمل استفاده کردند و هم تمرین هوازی انجام دادند ، نمونه گیری خونی برای اندازه گیری متغییر های پژوهش در دو مرحله قبل و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین در شرایط ناشتا به عمل آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از روش اماری تحلیل واریانس یک سویه و آزمون T وابسته با سطح اطمینان (α <0/05) استفاده شد.
نتایج: کاهش درصدی این شاخص ها بودیم به نحوی که میزان کلسترول تام در گروه ‌تمرین به مقدار 6/6 درصد، در گروه مکمل به مقدار 4/8 و در گروه تمرین+ مکمل 6/ 8 درصد کاهش یافت.
نتیجه گیری: در این تحقیق اجرای پروتکل مکمل سیر-لیمو و تمرین هوازی می تواند در تغییر این شاخص ها احتمال خطر بیماری قلبی – عروقی را کاهش دهد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Effect of garlic-lemon supplementation and aerobic exercise on lipid profiles of overweight men

نویسندگان [English]

  • Reza Hashemi mad 1
  • hossian ghobade pour 2
  • fatemeh rahemi 2
  • ALi Ramezanpour 2
1 Faculty of Sports Physiology, qom University, qom, Iran
2 MSc in Sports Physiology, Faculty of Sports Physiology, qom University, qom, Iran
چکیده [English]

Background and objective: : effect of 6 weeks of supplemental diet and aerobic exercise on plasma levels of cholesterol, LDL, and HDL in overweight men.
Method: 33 non-athlete overweight men with a mean age of 27.5 ± 5.3 years and a body weight index of 30.53 ± 4.88 kg were randomly assigned to four groups (8 subjects), supplemented (8) ), Exercise + complement (7 subjects) and control (10 people). The 6-week aerobic training group performed a maximum of 60-75 % of maximum heart rate three sessions a week, the 6-week supplemental group received garlic-lemon supplements at 30 cc after lunch, and the exercise + supplement group received 6 weeks Both supplements and aerobic exercises were performed. The data were analyzed using one way ANOVA and dependent t-test with confidence level (α <0/05).
Results: There was no significant decrease in body composition in groups after 6 weeks of training and supplementation. Increasing serum HDL level was significantly different in complement and exercise + supplementation group (P <0.05). Also, changes in serum total cholesterol and LDL levels were not significant. Although we saw a decrease in the percentage of these indices, total cholesterol in the training group was 6.6%, in the supplement group was 8.4 and in the exercise + supplementation group was 6.8%.
Discussion: Considering the significant increase in HDL (in supplementation and exercise + supplementation) and also the decrease in percentage of lipid profile indices in this study,

کلیدواژه‌ها [English]

  • Supplements of garlic-lemon
  • aerobic exercise
  • total cholesterol
  • LDL
  • HDL
  • تاریخ دریافت: 06 اردیبهشت 1404
  • تاریخ پذیرش: 10 اردیبهشت 1404
  • تاریخ اولین انتشار: 10 اردیبهشت 1404
  • تاریخ انتشار: 01 فروردین 1404